top of page

OVER MIJ

Geboortecursus
Beval cursus
Zwangerschapscursus

DSC01410.jpg

Toen ik in 2018 zwanger raakte van ons eerste kindje was ik al een tijdje bezig met lezen over zwangerschap en geboorte. Ik richte mij tijdens de zwangerschap op extra rust, deed een hypnobirth cursus en besteden veel vrije tijd aan een goede voorbereiding op de geboorte. De tijd na de geboorte maakte ik me niet zo druk over, ik werkte immers al 10 jaar als gastouder naast mijn studies. Ik zou gewoon mijn baby’s behoefte volgen en niet moeilijk doen, dat dacht ik... De bevalling verliep voor een groot deel wel maar ook niet zoals ik hem had gevisualiseerd toch was het een hele fijne positieve ervaring. Ik voelde me zo trots en sterk, euforisch zelfs. Mijn voorbereiding had geloond maar me ook veel tijd gekost want ik had er flink wat uren aan onderzoek op zitten (die tijd kan ik jullie besparen!). Ik durf te zeggen dat ik de eerste 3 dagen na de geboorte high was van de adrenaline en oxytocine. Echter na die 3 dagen kickte postpartum onzekerheid in. Met een kindje dat randprematuur geboren was en veel huilde voelde ik me volledig aan mijn lot overgelaten. Waarom had niemand mij verteld hoe die eerste maanden met een baby echt zijn? Waarom waren er zoveel tegenstrijdige meningen en visies zelfs onder dokters, verpleegkundige, kraamverzorg, verloskundige en lactatiekundige? Al snel ontdekte ik dat om mijn baby’s behoefte goed te kunnen volgen ik niet naar de mensen om mij heen moest luisteren, ik moest leren luisteren naar mijn intuïtie, mijn moeder instinct. Maar dat was veel makkelijker gezegd dan gedaan, om dit te kunnen ben ik gaan lezen over wat normaal/natuurlijk gedrag is van baby’s. Zo hoefde ik mij geen zorgen te maken en kon ik de stemmen van anderen los laten om mijn baby's en mijn eigen behoefte echt te volgen. 

Het beste advies dat ik in die periode kreeg kwam van mijn nichtje, die kinderpsycholoog is, ze zei:

‘Baby is always right and mother knows best!’

omdat ik geloof dat een zelfverzekerde fijne start met je baby begint bij een positieve geboorte ervaring ben ik RBVR geboorte coach geworden. 

WhatsApp Image 2022-10-02 at 9.07.28 AM.jpeg

Missie

De geboorte is een krachtig overgangsritueel van de ene naar de andere levensfase. Van vrouw naar moeder dat is niet niks. Mijn missie is vrouwen met zelfvertrouwen en trots te laten terug kijken op de geboorte. Zodat ze een fijn zelfverzekerde start ervaren in het ouderschap. Er word namelijk niet alleen een baby geboren maar ook een moeder.

Ik bied jou de kennis om een positieve geboorte ervaring realiteit te gaan maken. Ik geloof in de kracht van vertrouwen door kennis, jij wil toch ook weten wat je kiest en waarom?

Kennis over de geschiedenis van geboorte, de fysiologie van baren en je rechten als zwangeren zorgen ervoor dat je de regie over het geboorte proces in elke situatie kan behouden. zodat je op gelijkwaardige grond met je zorgverlener kunt overleggen, om daarna je eigen beslissing te nemen. Wat past bij jou en jouw situatie? Geen one size fits all maar maatwerk!

WhatsApp Image 2022-10-02 at 9.07.25 AM-2.jpeg

Visie

Het zoogdier in ons kan nog steeds instinctief baren en voor haar kind zorgen. Vaak word ze echter overschreeuwd door angst, misvattingen, meningen, media en ouderwetse ideeën over geboorte, babies en opvoeding. Hoe zit het nou eigenlijk echt? En vooral hoe staan jullie er in? Daar ga ik bij helpen. We onderzoeken samen wat belangrijk is voor jou! En hoe jullie dat vorm willen gaan geven. Straks weten jullie precies wat je keuzes zijn en waar je het over hebt zo kan je ongestoort op je intuitie vertrouwen tijdens de baring zelf en toch de regie behouden als het anders loopt. 

 

Met als ultiem doel, jullie een zelfverzekerde start in het ouderschap meegeven.

Ooit zag men geboorte als een krachtig ritueel dat de transformatie van vrouw naar moeder markeerde. Mijn droom is als maatschappij de baring weer te gaan zien in dat positieve daglicht. Waar we de vrouw beschermen, lief hebben en vertrouwen in haar proces naar het moederschap. 

'Reclaiming childbirth as a rite of passage'

WhatsApp Image 2022-10-02 at 9.07.25 AM-2.jpeg
bottom of page